Barion Pixel

___________ Online tanfolyamok

Online képzéseim

Kedves tanulóim. A jelen helyzetben úgy döntöttem, hogy tréningjeimet elsősorban online, ún. webináriumok formájában fogom megtartani. Az egyes itt meghirdetett online tanfolyamok tartalma és leírása megegyezik a korábbi csoportos képzések tartalmi elemeivel így bővebb infót róluk ott találsz. Pusztán a képzés „helyszíne” változott, hisz az átkerült egy virtuális terembe. Ugyanúgy élő kapcsolatban leszünk a tréning alatt, csak nem személyesen, hanem az interneten keresztül. Ugyanúgy kiscsoportban tartjuk, csak nem egy teremben, hanem mindenki a saját üzletében, vagy otthonában. Ily módon nem kell utaznod, saját környezetedben a saját anyagaiddal tudsz továbbra is dolgozni. Én pedig az elküldött képek alapján tudok neked segíteni a fejlődésben. A képzések ugyanúgy egy adott napon egy bizonyos időpontban kezdődnek, és végződnek.


A képzés menete
A webinárium, azaz a „beszélgetős rész, a tanácsaim online zajlik, ahol a teljes csoport egyszerre van jelen, tehát egymással is tudtok beszélgetni.
Amire szükséged lesz: Ennek a platformja a Google Meet alkalmazás, ami ingyenes, magyar nyelvű és ha van Google fiókod, neked is van, csak esetleg nem tudsz róla. Ja és telefonos applikáció is elérhető mind az Androidos, mint az Iphone készülékekre.

Az oktató videókat, ahol bemutatom és elmagyarázom a legfontosabb részleteket online kapod meg a tréning során, egy link formájában, amelyre rákattintva a tréning ideje alatt eléred a videót. Le tudod többször játszani, meg tudod állítani.
Amire szükséged lesz: szerencsés, ha rendelkezel Google fiókkal, de legalább egy Gmail-es címmel. Ha nincs Google fiókod, vagy Gmailes címed csinálj egyet, pár perc az egész és ingyenes

Munkáid elküldése: Munkáidról a fotókat a tréning közben, akár többször is elküldheted nekem mailben a nailstarsbt@gmail.com címre. A javaslataimat megint csak a Meet alkalmazásban beszéljük meg, ahol én vissza tudom neked vetíteni a képet és egérrel meg tudom mutatni, mit javaslok.

Na jó, de hogyan kezdünk?
Egyszerű: A tréning előtt néhány perccel küldök egy Meet linket arra a mailcímre, amit jelentkezéskor megadtál. Erre rákattintva tudod kérni a Meet megbeszéléshez való csatlakozást. (Ha van Meet a telefonodon vagy Google fiók a számítógépeden.

Technika szükségletek:
Stabil internet. Jó ha van egy 10 mb-es interneted (ez a legtöbb háztartásban általában rendelkezésre áll) Ha ezen a neten meg tudsz nézni a Youtuberól egy full HD videót (1080 p) anélkül, hogy akadozna a rendszer, akkor valószínűleg a neted rendben van. (Hogy aztán a tréning alatt is rendben lesz, az már más kérdés, hisz a technika ördöge nem alszik) Ha csak 720 p megy normálisan, még az is jó lehet.

Legalább egy telefon, de mi azt javasoljuk, hogy két készüléket használj a tréning során. Amin a Meet fut és a videókat nézed az legyen vagy egy laptop, vagy asztali számítógép, vagy egy tablet. Egyszerűen a videók és megbeszélés követhetősége miatt. A telefonodat meg csak fotózásra és a fotók elküldésére használd. Ha csak egy telefonod van, azzal is meg lehet csinálni, csak kisebb a kép, a videónézés és a Meet alkalmazás között kell majd váltogatnod, ha beszélni akarsz velem.

Kamera, mikrofon: A telefonoknak, és tableteknek, valamint a laptopoknak szinte biztos, hogy van kamerája és mikrofonja, amit a Meet megbeszélés során használunk. Kamera nem olyan fontos, legfeljebb nem látunk téged, és amúgy is csak az elején, meg a végén használjuk. Mikrofon az jó ha van, hisz azon tudunk kommunikálni, de a Meet-en lehet chatelni is szóval ez is megoldható, vagy két készülékkel lépsz be, telefonnal és számítógéppel, laptoppal. A nagyobb készüléken nézed az oktató videókat, a mikrofonossal tudunk beszélni.

Gyakori kérdések
Ha más laptopján akarok belépni a tréningre azt megtehetem?
Igen, ha van Gmailed, Google fiókod akkor oda be kell jelentkezned azon a laptopon. Ott látod a mailjeid között az általam küldött linket, és arra rákattintva be tudsz lépni a tréningre.

Ha csak mobilnetem van, akkor is tudok két készülékkel csatlakozni?
Igen. A telefonból tudsz ún hotspotot csinálni, azaz meg tudod osztani a netet más készülékekkel. Ilyenkor a telefonod úgy fog látszani a tabletnek, laptopnak, mint egy új wifi. Rá tudsz csatlakozni. Persze előfordulhat, ha hívnak, vagy telefonálsz, akkor az internetkapcsolat megszűnik, és újra csatlakoznod kell, vagy legalább is újra be kell lépned a küldött linken a Meetsen keresztül a tréningre. Az se mellékes, hogy a mobilnet korlátos, kinek mekkora csomagja van. A videók megnézése, a videó beszélgetések pedig fogyasztják. Vagyis ha már kevés adatforgalmi lehetőséged van, lehet, hogy elfogy. Ez akkor is igaz, ha csak telefonról vagy fent.

Mi van, ha én technikailag nem vagyok a toppon és félek, hogy nem tudok majd csatlakozni?
Nem kell, hogy számítógépes guruk legyünk, és igyekeztünk a legegyszerűbb megoldásokat kiválasztani ami az online platformok között elérhető. De még így is a technika közbeszólhat. Ha ilyen aggodalmad van, jelezd nekem a tréning előtt legalább 2 nappal. Komoly támogató csapat dolgozik a háttérben, -IT-s szakemberek, online képzéseket tartó trénerek és  fiatal guruk. Vagy én, vagy valamelyik kollégám felveszi veled a kapcsolatot és segít a „technikai beállásban” Azaz megkeresünk mailben, telefonon, és együtt, lépésről lépésre végig vesszük, kipróbáljuk. Ne aggódj, menni fog.

Én tudok-e gyakorolni ezzel a Meet izével a tréning előtt, hogy legyen benne rutinom?
Hogyne. Ez olyasmi, mint a Skype, Zoom, vagy Facebook  video chat. Annyi a különbség, hogy nagyobb létszámra tervezték. Barátaiddal ki tudjátok próbálni. Felteszünk erről egy videót, hogy lehet ezt használni.

Van valami videó a Meet használatáról, meg erről az egészről?
Igen csináltunk pár videót, hogy tudod a Meetet használni.

Mi van, ha valami közbejön és nem tudok részt venni az online tréningen?
Erre részben az ÁSZF ad választ, de a technika mindenkit megviccel. Ha technikai nehézséged van, (elment a net, nincs áram, stb) legkésőbb a tréning kezdéséig jelezd. Telefonon, sms-ben, stb. Találunk rá lehetőséget, hogy egy másik alkalommal becsatlakozz. A tréning megkezdését követően Ez a lehetőség már nem áll fenn. Ha magad vagy bizonytalan a technika kezelésében, azt legalább 2 nappal a tréning előtt jelezd, és segítünk, ld. fentebb (Mi van, ha én technikailag nem vagyok a toppon és félek, hogy nem tudok majd csatlakozni?)